tirsdag 3. juni 2008

For lenge siden!!

Hei hei hei, beklager dette, men det er aldeles umulig aa komme seg paa bloggen, det er jo som regel stengt.. Jaja, det har dere vel lest foer, hehe!
Var saa lenge siden at jeg ikke orker aa skrive engelsk, beklager det!
Siden Guoliangcun har vi bodd et par dager i Zhenzhou, der skjedde det ikke saerlig masse, maa innromme det, men saa kom vi oss til Xi'an, der vi har vaert i 8 dager, flott hostell, masse hyggelige mennesker osv! Har vaert og sett pandaer, de bodde i bur, saa det var litt trist ogsaa, men de hadde i alle fall aircondition, det var jo bra! Var WWF sitt prosjekt, saa det kan ikke ha vaert for ille.. Og de var utrolig sote, det maa sies, disse pandaene! Saa ogsaa golden monkeys og et merkelig dyr som saa ut som en blanding av ku og hest og alle andre klovdyr, med en honninggul farge, hehe!
Var ogsaa aa saa Terracotta Warriors, historien er jo utrolig, 7000 terracotta soldater, som alle ser forskjellige ut i fjeset og har forskjellig rang innen militaeret regner de med aa finne, ikke alt er gravd fram enda, men det vi fikk se var stort sett imponerende! Til og med hester og vogner ble laget og gravd ned, med en hel haer! Det er verdens storste grav, trur den er 56kvkm eller noe! Det er ganske droyt! Men mesteparten er ikke gravd fram, og pga OL eller noe, saa er alle teskjeer og pensler lagt ned, aner ikke hvordan det ble logisk, men det er mye rart som skjer her som ikke er det! Har mott en som underviste engelsk og hadde 1 aars visum, men saa bestemte myndighetene seg for at de var terrorister, i betydningen utlendinger som gir kinesere et annet bilde av Kina og Kinas handlinger enn det de vil at kinesere skal ha, saa da var det sparken til 200 utenlandske laerere uten mer grunn enn det. Og ingen har noe de skulle ha sagt, det er det som er saa droyt! Her gaar det an aa gjore hva som helst om man har makt, men uten det saa skal man ikke si saa mye.. Rart aa se!

I alle fall, det er endel jobb igjen for aa faa fram alle terrakotta-gutta, og naar de klarer det, om de kommer igang igjen, saa trur jeg det blir et helt utrolig syn!!

Saa ogsaa et vann og lysshow i Xi'an, Asias storste, med enorme fontener og alle slags lys og fyrverkeri og ganske komisk musikk!Artig!

Etter Xi'an satt vi 16 timer paa tog, dagtog, hardt sete, for aa komme oss til Yichang, her finnes ikke saa mye aa se, men Three Gorges er her, saa derfor kommer endel turister! Vi motte 5 nordmenn, hehe, 4 ingeniorer, ganske artig, og typisk at de skulle se dammen, det er klart! Vi saa den jo mye pga storebror ingenior, hihih! Men den var verdt det, den er ubeskrivelig stor, og naar den staar ferdig skal den visstnok kunne dekke energibehovet til 1/3 av Kina, som er sykt mye!! Imponerende;)
Byen har mer aa by paa enn det, selv om det hadde vaert nok, saa vi har vaert her i 3 dager og kost oss, de har noen flotte parker og Yangze River renner gjennom byen, saa vi har vaert og vassa, hehe! Det er saa pent noen steder, at det er helt utrolig!! ;) Ubeskrivelig!

I dag skal vi reise videre ut paa landet igjen, til en liten landsby som visstnok er helt utrolig pen, saa det gleder vi oss til! Og etter det vender vi nesa mot HongKong, visumet gaar snart ut, og det er nok best aa vaere paa den sikre siden naar det kommer til saanne ting her i Kina ogsaa.. Hihi!;)

Skal prove aa skjerpe oss med bloggen, Kristoffer har naa tatt helt ferie fra den mesteparten av tida, haha, men vi faar ta oss sammen! Det er bare saa kjipt at vi ikke faar sett den paa nett her, faar ikke lest kommentarer heller, saa om det er noe veldig viktig eller veldig koselig maa dere sende mail! Men det er hyggelig med kommentarer uansett! Tusen takk for det!

Snakkes snart igjen;)
g

Ingen kommentarer: