fredag 15. august 2008

Koh Tao- Koh Phangan- Haad Yai

Sorry, dette blir paa norsk, er for lenge siden til aa bruke hundre aar paa aa skrive engelsk, hehe!
Uansett, vi har reist litt mer i Thailand, litt oyhopping, artig! Dro fra Bangkok til Koh Tao med buss og baat, uten nevneverdige uhell.. Det er disse turistbussene som det er saa vanlig at bagasjen blir rota gjennom mens man sover osv, men det eneste vi mista var en karabinkrok og en av kristoffers slipperser, saa det var heldig! Greit med hengelaas paa sekken;)

Kom til Koh Tao tidlig tidlig og fikk ordna skyss og bosted paa andre sida av oya, det var litt av en vei, vi var begge ganske svette og nervose da vi kom fram.. Anbefales ikke a prove de veiene med noe annet enn tanks eller firehjulstrekk!!

Men saa verdt det naar vi kom fram! Hin Wong het stedet, og der var vi aldeles alene! Forste kvelden var det bare vi, andre kvelden var det vi og et par til, tredje kvelden var vi 6 personer. Herlige sted, det var stille og fredelig!! Og der oppdaga jeg snorkling, som maa vaere noe av det beste man kan gjore naar det kommer til vann og herlighet!! For noen farger!!! Og man kan hoere at fiskene spiser paa korallene! Og de lukker seg og flagrer i vannet, nei, det var bare helt utrolig!! Jeg som aldri har likt vann, som virkelig helst ikke vil ha hodet under, kunne ikke faa nok, og ville bare ned igjen under der hvor lydene er anderledes og fargene sterkere! Saa saa mye fint, masse fisker, saa naerme, som aa bade i et akvarium! Det var helt utrolig og jeg er helt solgt!!!
Et problem fulgte av snorklinga og det er relatert til at jeg flyter som en dupp.. Samtlige deler paa kroppen dupper i havoverflata, og nekter aa holde seg under vann.. Med det resultat, at selv med masse smoring og null soling bortsett fra den ufrivillige under snorklinga, ble jeg saa solbrent at jeg bokstavelig talt ikke kunne sitte paa 3 dager.. Et stykk stekt bak der ja!! UFFFF!! Og Kristoffer var ikke noe bedre, men hans shorts var lenger, saa han kunne i alle fall sitte, selv om han naa har skifta all huden paa ryggen.. Han solte seg ogsaa, og snorkla lenger enn meg, saa det ble noen sovnlose netter og en krisetur til apoteket aa kjope sterkere solkrem og aloe vera gel.. Naa er vi fine igjen! Ogsaa saa brune!!
Brukte altsaa noen dager paa Hin Wong bare til aa komme oss igjen etter solbrentheten, jeg laa for det meste paa magen inne i senga, mens K satt ute og leste i skyggen, hehe! Snorkla litt naar det var overskya og seint paa ettermiddagen. Vanskelig aa la vaer naar man akkurat har oppdaga en ny verden!

Dro videre til Ao Leuk, for aa moete vaare venner Taylor og Ayumi igjen! Dit kom vi oss med taxi baat, en liten baat og store bolger, og ingen kai, saa vi bar bagasjen inn paa hodet i bolgene, artig! Naar vi endelig kom oss fram til stranda, var det ingen ledige rom selv om vi hadde booka, saa vi ble litt sinte. Heldigvis kom Taylor og Ayumi(spurte og viste bilder, men ingen av de ansatte visste helt hvor de bodde eller hvor de var), saa det ble lunsj, og K fant et annet sted vi kunne bo, Nice moon bungalow, som laa ca 100 meter vekk i luftlinje, men veien tok 45 minutter aa gaa.. Hehe! Var et hyggelig sted, langt unna alt, saa vi ble der i 3 dager, og gikk til stranda og besokte T&A hver dag. De dro tilbake til Bangkok, Ayumi ble sjuk, veldig sjuk, vi var saa bekymra, med rette, viste seg aa vaere Dengufeber. Ho er bedre naa, vi har faatt oppdateringer! Var saa trist aa skilles fra de igjen, denne gangen for godt, de vender snuta mot India, mens vi fortsetter nedover.. Triste saker.. Ja, paa Nice Moon hadde vi forresten en gekko paa veggen paa storrelse med en liten drage!!!!!!! UAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Skvatt som bare det naar den klampa forbi forste gangen, hjelpes! Bilder paa flickr, pen utsikt og stor drage, heh!

Dro videre til Koh Phangan etter en uke paa Koh Tao, ble en ekstra natt paa Koh Tao fordi vi ikke booka billetter med baaten, men det var ok, nytt sted, ny megagekko, hehe!

Koh Phangan var igrunn mye det samme, provde aa komme oss vekk fra alting der ogsaa, saa vi dro til Bottle Beach, bare mulig aa komme dit med baat. Men ting maa ha utvikla seg siden de ga ut siste turistbrosjyre, for man kom seg ikke akkurat vekk fra ting.. Der var det 4 restauranter, 4 restorter, butikk og internetmuligheter.. Skuffa! Ogsaa saa mye folk! Var der noen dager og sola oss, men det var ikke de samme snorklemulighetene, saa vi er ikke solbrente denne gangen!

Tok baat og buss videre til Haad Yai, der vi er naa, dette er ekte Thailand, ingen menyer paa engelsk og ingen turister, herlig! Thailand har vaert veldig turistete og det er veldig mainstream, og jeg er kanskje teit, men savner utfordringene vi hadde i SoerKina, det var liksom litt mer ekte.. Menneskemotene er ogsaa anderledes i Thailand, en annen type folk som drar hit kanskje, det blir ikke det samme. Men med en gang vi kom til Haad Yai fikk vi oss en venn, saa det er jo kjekt;) Endelig, liksom!

I morra krysser vi grensa til Malaysia, gleder oss veldig til det, til aa reise litt paa ordentlig igjen! Blir bra! Thailand er ok altsaa, men det er fryktelig enkelt, nesten litt kjedelig.. Veldig pent her da!:)

Ha en god skole/studie/jobb-start alle sammen! :)
g

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Kjære dere!

Nå ble jeg glad for at det kom noe nytt her igjen! Det er så gøy å lese og se de flotte bildene. Dere ser ut å ha det fint. Det gleder en mor som noen ganger gripes av engstelse for at noe kan skje. Da blir man ufattelig glad når dere smiler til kamera. Og du Kristoffer, filmen hvor du sitter bakpå mopeden og avslutter med et smil og øynene rett i kamerat kjente jeg i magen.. Det er ingen spøk å være mor! Dere er flotte og jeg gleder meg virkelig med dere i deres opplevelser. Ha en videre fin reise. Dere er i mine tanker. Varme klemmer fra Britta

Hanna Hvattum sa...

Spennende å lese! Det er fint å lese at dere har det bra :)