onsdag 20. august 2008

Malaysia!!!!

Vi kom oss trygt over grensa, venta 3 timer paa en togstasjon som fungerte som baade Thailandsk og Malaysisk grensekontroll, artig, inn en doer, stemple passet to ganger, og saa ut samme doer igjen, hehe! Kjekt opplegg! Ingen problemer, saa det var fint. Men togturen i seg selv tok jo lenger tid enn forventa, og vi sparer jo alltid penger, saa ingen sleeperbunks paa oss, og dermed ikke saa mye sovn heller. Dro fra Haad Yai i Thailand kl 1450, og var framme i Ipoh, Malaysia, klokka 0700 morran etter, ca 5 timer forsinka:) Men like greit egentlig, hadde vel ikke vaert saa artig aa vaere framme klokka 1 paa natta heller:)
Hoppa rett paa en buss fra Ipoh til Cameron Highlands, her har vi vaert naa i 4 dager, i Tanah Rata. Bor paa et hyggelig guest house og ellers er det et eneste stort jordbruksomraade og smaabytilstander det gaar i. Forste dagen bare sov vi, siden nattoget ikke ga noen sovn. Andre dagen regna det i enorme mengder, saa vi saa film, leste boker og slappa av. Ble klissblote da vi gikk til lunsj nedi "byen", maatte torke baade klaer og sko etterpaa, det var oversvommelse paa veien og rett og slett mye vann!
3 dag vaakna vi til straaaalende sol og fuglesang, og bestemte oss for aa bruke dagen i jungel'n, saa vi gikk og vi gikk , paa stier eller lignende, fulgte merkinga altsaa, men det var saa bratt og vanskelig at det noen ganger var mer klatring enn vandring! Naar jeg tenker meg om vil jeg ikke kalle noe av det vandring egentlig.. Lonely Planet kalte det Jungel- gym, sier meg enig:) Men det var mye artig aa se, regnskog, anderledes planter og to kjempefugler som skremte oss skikkelig! De floy vekk da, heldigvis.. Saa ogsaa kjottetende plante, yeah!
I dag har vi vaert paa tour, skikkelig turistete, men billigere enn aa leie seg en taxi for en dag, saa vi ble med hostellet paa tur. Har vaert i rose hager, tefabrikk, teplantasje, bie farm, sommerfuglfarm og sett ganske mye rart. Kristoffer var saa heldig aa ha ikke mindre enn 3 skorpioner plassert paa magen paa en gang, HAHA, han ble litt svett da ja! Men det hele var visst under kontroll, var en vakt der, som viste oss skorpioner, gekkoer, frosker, insekter og slanger, og han hadde vel peiling paa skorpioner da, siden han satte de paa K uten frykt for aa miste en turist og jobben.. :)
Tefarbrikken var fantastisk syns jeg, lukta saa sinnsykt godt og maskinene var gamle, nesten antikke, veldig artig aa se. Teplantasjen var hele 600 km2 stor, det var 200 arbeidere som bodde der med familier og alt, de hadde butikk og hus, moske, tempel og kirke inne paa omraadet. En teplukker faar 22 cent pr kilo de plukker, det hoertes ikke mye ut, men de flinkeste plukka 200 kilo om dagen, og tjente da ca 40 RM, som er ca 60 kroner dagen.. Hm.. Men de var visst fornoyde, fikk hus og var organisert gjennom arbeidsgiveren eller noe, saa det var visst ikke den verste jobben i det hele tatt.
Saa ogsaa en teplukkemaskin, den var tung og stor, litt som en gressklipper man baerer over buskene, hehe, maatte vaere to for aa klare det. Saa klippa den tebladene og blaaste de inn i en pose som hang bak, akkurat som en gressklipper. Men man maatte uansett gaa etter med saks, og kurv paa ryggen, for aa faa med seg alt.
Tebuskene kan bli 150 aar gamle, denne plantasjens var 70 aar, de maa plukkes hver 3dje uke, og hvert 3dje aar skjaeres de helt ned, og da trenger de 3 aar for aa vokse seg opp igjen. Om man ikke skjaerer de helt ned vokser de seg store som traer, og da faar man ikke plukka tebladene lenger..
Maa advare mot mange blomsterbilder som dukker opp paa flickr (snart, har ikke tilgang til harddisk her, saa vent noen dager..), K gikk bananas i rosehagen, for aa si det mildt;) HAHA, er det en garnterspire paa gang her? Hva skjedde med filosofen??
I morra setter vi kursen mot Kuala Lumpur, hovedstaden med kanskje det kuleste navnet i verden, I can't wait!
g:)

Ingen kommentarer: