torsdag 28. februar 2008

Oh, St.Petersburg!

Det er bare aa boye seg i stovet og kysse gatene her, dette er en fantastisk by! Det er palasser paa hvert gatehjorne, annenhver bygning osv osv.. Metrostasjonene er finere enn slottet i Oslo(MYE finere), men de er ikke engang kjent, fordi metron i Moskva visstnok er tusen ganger finere.. Jeg sier bare WOW! Det finner vi jo snart ut av, i morra pakker vi snippeskene og setter kursen sorostover, mot dette russlands hjerte av en by..
Men naa er vi i St.Petersburg, og vi er overwhelmed! Vi har sett vinterpalasset, andre palasser, St.Isaachs Katedral, Vaar Frelses katedral paa utgytt blod(beste navnet ever), St. Peters and St. Pauls fort, zoologisk museum(Utgravd mammut-skjelett!!! IMPONERT!!), etnografisk og antropologisk museum(samlinger av forskjellige kulturer rundt i verden, pluss en samling monstre, fostre og barn med to hoder lagt paa sprit.. Mere kvalmende..)
Det har altsaa ikke vaert saa straalende vaer, saa det har blitt mye museum og kafesitting, men denne byen har alt, saa man kjeder seg ikke! Det eneste problemet er kanskje at hovedgata alene er flere kilometer lang, saa det er litt avstander. Og naar det foerst snoer her, saa snoer det!!!
Maa spesielt nevne Lenins mating call, en kaferestaurant med himla masse humor! Det var Lenin overalt, tradisjonell russisk medda med poteter, kjott og saus, og en side i menyen kun med vodka.. HAHAHA!!! Genialt sted!
I morra drar vi altsaa med nattog til Moskva, saa jeg sier bare: Takk for meg, St.Petersburg, dette er ekte kjaerlighet, og vi sees igjen! (Kanskje..)
Ja, maa jo ogsaa nevne at det aa ta bilder av ting i Russland kan man settes i fengsel for, saa det er ikke bare bare.. Dere maa altsaa reise hit selv for aa faa sett alt det vi ser.. Mye politi og militaere i gatene, saa vi prover aa se saa russiske ut som mulig.. Hehe, med blandet hell:)
g og k..

1 kommentar:

Anonym sa...

Herlig- endelig litt oppdateringer! Da blir savnet etter dere litt mindre...

Jeg må forresten bare si meg enig i forrige posts konklusjon, og også denne- Fine byene altså!

God tur videre!