onsdag 26. mars 2008

Noen smaating, bare..

Som jeg glemte aa skrive i gaar..
Aa forlate Russland var trist og atter trist, det er et flott land med varme mennesker og fantastisk natur, ekstreme palasser, men det er klart at det ogsaa er et land med mye historie og et politisk system som byr paa problemer. Vi har laert masse, og alle vaere fordommer er knust, i alle fall de om at alle politimennene er griske menn og lurer turister over en lav sko! Samtidig vet vi at rasisme er et kjempeproblem, de fra vestlige Russland vil ikke ha noe med den asiatiske delen aa gjoere, om du har aisatiske trekk hjelper det ikke aa vaere russisk, du er fortsatt ikke noe verdt. Om man kommer fra Sibir blir man tatt for aa vaere jode, jodehatet er fortsatt sterkt, og de ble forvist til Sibir, der de fikk sin egen "autonome stat".. Ute i nowhere.. Joder faar fortsatt ikke stemme ved valg, valget er fikset, korrupsjonen er enorm..

Aa entre Mongolia er aa virkelig entre Asia paa ordentlig, selv om grensa gaar langt inne i Russland.. Landet har ikke infrastruktur, 36 % lever under fattigdomsgrensa, mens en liten del av befolkningen lever et liv i luksus. Forskjellene er enorme her ogsaa, og korrupsjon er et stort problem. Det er rart at landet er saa lite utviklet naar det gjelder veier osv, eller at noen lever i fattigdom mens andre er ekstremt rike, for landet har enorme naturressurser, kull, gull, mineraler, sau, hest, kasmir.. Masse! Men fordelinga er enormt skjeiv.. Vi har sett palasser, og bodd hos fattige familier ute i ingenmannsland.. Store forskjeller!

Ellers har Kristoffer tatt skjegget, men spart barten, saa han ser naa enda mer 80talls ut enn han noen gang har gjort, og han blender fortsatt ikke inn her i Mongolia, hehehe;)
g

Ingen kommentarer: