søndag 2. mars 2008

Valgstemningsrapport fra Moskva!



Kjaere lesere, her kommer valgdagsrapporten!
Red square har vaert stengt for folk i hele dag, og en mengde sidegater rundt Kremlin. Det har vaert hoy stemning og lav stemning, i noen gater her er det plutselig aldeles stille, ingen som sier noe, bare hvisking.. Men det er kanskje en stille by, mulig at det ikke har noe med valget aa gjoere i alle fall!
Det kryr av politi og militaere overalt i kveld, det er helt overveldende og kjempeskummelt! De staar paa alle gatehjorner og paa alle plasser, biler og hunder og militaere med hjelmer og batonger! Saa i dag har vi sett omtrent alle soldatene moskva har aa by paa, tror jeg:)
Vi klarte aa presse oss langt nok fram til aa se deler av valgkonserten som startet klokka 21, lokal tid, og har gjennom dagens aviser faatt lese at Medveddev eller hva han heter kommer til aa vinne med 68%. Vi proever fortsatt aa faa full forstaaelse for hva autokrati betyr, men saa langt vitner det om at en vinner overlegent! Folkefesten er i gang, byens bikere gaar i tog med svarte flagg og endel ungdomspolitikere flagger ogsaa. Bussene flagger og de fleste menneskene ser meget fornoyde ut!
Enda skumlere enn aa komme seg inn mot omraadet og gaa forbi alle soldatene, var aa gaa vekk igjen.. For da var det plutselig ingen folkemasse aa folge, da var vi litt ensomme plutselig.. Men soldater var det nok av! Og nede paa en metrostasjon stod det kanskje 20-30 politimenn paa ett sted.. Massivt og effektfult, vi fant ikke paa noe tull da.. Vi turde ikke ta metroen engang:D HAHA!
-moskvakorrespondentene.

Ingen kommentarer: