onsdag 12. mars 2008

Sibir, Asia..

Vi har reist saa langt!! Og ikke kommet oss lenger, hehe! Men det foles som et lite skille, aa faktisk vaere i Asia.. Men det er bare i tankene, her i Tomsk er det typisk Russland, det ligner vesten, det, bare litt graaere. Men saa er det kanskje typisk Russland aa vaere asiatisk ogsaa.. Mesteparten ligger jo i Asia..

Tenkte jeg skulle sette dere litt inn i hva det vil si aa drive med sporten togmaraton.. For det er ikke bare bare!

Vi reiste fra Kazan lordag 8 paa kvelden, med tog til Yeateringburg. Det tok bare 12 timer, eller 14 husker ikke, men vi reiste med kupe, og heldige oss, vi hadde kupeen for oss selv! Ikke en veldig populaer rute, og ikke et meget fasjonabelt tog heller.. Orker ikke beskrive doen, men det var ikke typisk et sted man satte seg ned for aa lese dagens aviser..
Vi ankom Yekateringburg en gang paa formiddagen paa sondag, orker ikke oppdatere tidene, for vi har reist gjennom flere tidssoner, men alle tog i hele Russland folger Moskva tid.. Ergo maa man regne seg fram og tilbake hver gang, orker ikke forholde meg til det. Med en gang vi kom til Yektarinburg kjopte vi billett videre til Omsk, 14 timer denne gangen. Saa hadde vi ca to timer til aa spise litt, noe det ble ganske daarlig med med saa mye toging.. Ikke alle tog har restaurantvogn, saa det blir aa spise alt man kan paa stasjonene eller i byene:)
Denne natta kjorte vi platskartni, delte bord og plass med en liten utrolig hyggelig familie paa tre, mor far og gutt paa 4 aar, som var helt spinnvill! Vi hadde kramper i smilemusklene etterpaa, det var saa hyggelig! Vi delte mat og kommuniserte som best vi kunne paa russisk og engelsk og tysk, hehe!
Vi kom omsider fram til Omsk paa morgenkvisten, kjopte billett videre til Tomsk og tok en buss til byen i mellomtida. Vandra gatelangs og tok bilder av flotte kirker og andre ting, og spiste paa en fantastisk restaurant, foer vi handla inn til nok et nattog..
Og denne platskartnien delte vi med kanskje russlands eldste dame! Og dattra hennes, som ogsaa var godt voksen! De snakka ikke engelsk, men togdama (det er alltid en dame eller to som har ansvar og deler ut sengetoy, passer paa at det er ro og orden og lager kaffe eller te med mengder av sukker!!), ho var veldig sprek og tok med Kristoffer paa en Platskartni-tour, for aa vise hvor ting var og hva som var viktig. For eksempel hvor do var, hehe, viktig, eller at samovaren var varm.. (Det er den varme saken med tevann.. Som finnes i alle vogner og hus i Russland..)
Saa var vi endlelig framme i Tomsk!! Og hvis jeg har fortalt rett, og dere har regna rett, saa kom vi altsaa fram hit paa tirsdag, og alle kan vel regne seg fram til hvor lenge det var siden sist vi dusja da.. Hehehe! Men det trenger vi ikke snakke om!
Tomsk tok imot med aapne armer, fulle hoteller (tok litt tid aa finne et sted aa bo, jeg var dritsurog utsulta, og til slutt ble det altsaa et litt for fint hotell som sprenger budsjettet, men vi har ikke saa mye valg.. Et sted maa man bo, men det er himla overprisa der vi bor naa..) og 18 minus grader!!!!
Faar litt Roros folelse, bikkjekaldt, blaa himmel og ikke en sky framfor solen, meterhoye broytekanter og gamle trehus med utskjaeringer som gaar stavkirkene i Norge en hoy gang! Tomsk sjarmerer! Hurra:)
gunhild

1 kommentar:

Jules_4 sa...

Heiiiii!
Gode Gunhild og Kristoffer! Så koselig å lese bloggen deres!
Her nærmer påskeferien seg med øving til konf musikal for Julie og tur til sunnmøre for Silje.
Det er vår i Oslo og ute-café livet har begynt :)
Ønsker dere en god tur videre! Gleder oss til å lese mer fra bloggen!

Klem fra Silje og Julie

Julie: Jeg tar vare på Silje så godt jeg kan, har laga muffins ikveld :)
Jeg lover å lage kakao og muffins til dere når dere kommer hjem.
Husk ragg-sokka, ikkje frys på beina :)