fredag 7. mars 2008

Russlands Bergen!

Da snakker jeg om Kazan, hovedstad i Tatarstan, en selvstendig republikk i Russland. (Les mer om hvordan det egentlig funker aa vaere selvstendige i Russland, om du er interessert, finnes sikkert noe paa nettet.. Jeg sliter med aa forstaa hvordan dette kan fungere, men jeg vet at Russland ville godkjenne samme krav fra Tsjetsjenia, mens Tsjetsjenia ville bli ordentlig selvstendige, og det forte til krig.. Litt forenkla sikkert, men det vil jo ogsaa si at Tatarstan bare er "selvstendig", antagelig..)

Men at det ligner Bergen, det er helt klart! Det er forblaast og kaldt, folka er himla nasjonalistiske, det er bakke opp og bakke ned, det er en millionby, men ligner en smaaby, Bergen er jo ogsaa en stor by som ligner en liten, om ikke det er en millionby. Smaabyfolelsen er til aa ta og fole paa, og i tillegg har de sitt eget spraak, haha, akkurat som i Bergen!! Hihihi! Hurra for bergen, de e konge!

Vi kom altsaa i gaar tidlig, med nattog fra moskva, og klarte aa finne et flott og billig hotell, som tok i mot oss stinkende globetrottarane med aapne armer! Den dusjen var etterlengta! Saa gjorde vi Kremlin her paa et par timer, europas hoyeste moske, og flotte kirker, og det spesielle er jo at de ligger nesten vegg i vegg, her lever islam og kristendom side ved side uten problemer.. Noe resten av verden burde sjekke ut! Saa vandra vi litt rundt, spiste fantastisk god mat, klarte aa kjope togbillett videre til Yekaterinburg, noe som faktisk feires hver gang man faar det til, det er ikke bare bare! Som ei dame i St. Petersburg sa til oss da vi stod i koo paa posten: Every act of bureacrasy in Russia is an act of heroism!! Det skriver jeg under paa! Men dama i skranken her snakka faktisk litt engelsk! HURRA, DET ER FANTASTISK!! Saa vi feira med russiske polser:) Hurra, for de ogsaa!

Det var i gaar, i dag har vi provd aa komme inn paa et museum, men det var stengt. Etterpaa skal vi ut og shoppe, det begynner aa bli kaldt..
g

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei kjære Kristoffer og Gunhild!
Jeg prøvde dette med kommentar i går også, men den forsvant?! Det er så fantastiskt hyggelig å følge bloggen deres. Morsomt å lese både det dere skriver om steder og opplevelser og kommentarer. Det er litt rart, for på en måte har jeg som mor større innblikk i opplevelsene deres nå enn når dere bor i Oslo. Tenker på dere hver dag, lengter etter dere og gleder meg med dere. Pass godt på hverandre og videre god reise...
Stor, varm klem, hilsen Britta

Anonym sa...

Hej Vänner
Här kommer en hälsning från andra sidan jorden. Jag är i Boulder Colorado och här är allt tvärtom mot vad jag kan se och höra av er. Bilarna är stora och det är långt mellan ställena. Även människorna är stora, ha ha. Har ätit BBQ två gånger redan så jag fattar varför de blir så stora, ingen sallad att tala om. Vi ska försöka hitta ett köpcentrum senare för att kunna köpa lite kläder, inte för att vi behöver dem som ni för att det är kallt utan för att helt enkelt se om det är billigt här. Kanske ett par boots.....
Ha det fortsatt bra och vi hörs. Många kramar från Johan