fredag 7. mars 2008

Platskartni..

Det heter tredje klasse paa nattoget.. Og det har vi provd ut fra Moskva til Kazan, hovestaden i Tatarstan.. Vi kom hit i gaar tidlig, toget dro fra moskva 2208 paa onsdags kveld. Platskartni betyr at det ikke er kupe, man sover altsaa ikke fire og fire, men hele vogna er aapen, saa man sover i praksis med 53 andre mennesker, ca.. Hehehe! Som i praksis muligens betyr at man ikke sover i det hele tatt! Vi var muligens litt uheldige, for noen mennesker lukter mer enn andre.. Og noen babyer baesjer mer enn andre, hehe.. Da jeg vaakna paa morran var alt helt vaatt av luftfuktighet, gardinene var sokkvaate og brillene dogga igjen, og jeg tor ikke tenke paa hvordan det egentlig lukta der inne! Men det var hyggelig ogsaa, vi motte to gutter, som forovrig ikke kjente hverandre, men han ene ville saa gjerne bli kjent med oss, men snakka bare tre ord engelsk.. Han andre snakka plettfritt engelsk og fungerte litt som tolk, samtidig som han var veldig interessert i hvorfor i all verden noen ville besoke russland hvis de hadde mulighet til aa reise hvor som helst i verden! Saa vi gjorde det vi kunne for aa overbevise om at Russland er et hyggelig land aa reise i:) Og det er det virkelig. Vi overlevde en natt paa plastkartni, selv om ingen av oss sov saa mye, og vi motte hyggelige mennesker! Og for en liten togtur paa bare 11 timer var det helt ok..
I morra tar vi tog videre til Yekaterinburg, da skal vi ha kupe, for det tar 18 timer.. Blir spennende det ogsaa for saa vidt:)
Hurra for togtur!! Og for Albert og Asad som var saa hyggelige med oss! Albert kjopte baade kaffe og te til oss, og var virkelig interessert i turistene, hoho, veldig artig!
gunhild

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Gunnhild og Kristoffer !
Det er onkel Jostein og gudfar til Kristoffer, som skriver.
Jeg fikk da omsider høre at dere var kommet igang med denne laaange reisen. Broderen har også gitt meg linken til deres meget omfattende blogg. Så også på endel av Flickrbildene. Nå er dette så omfattende, ihvertfall for meg, at det må nok brukes endel mer tid for å komme igjennom det hele.
fantastisk bra skriverier og fantastisk imponerende bildemateriale dere har laget. Jeg er imponert over at dere får tid og muligheter til å legge så mye ut her på nettet.
Veldig artig lesing og inspirerende bilder. Det er jo tydelig på dere begge at dere storkoser dere!
Et sant eventyr! Nå må dere fortsatt ta godt vare på hverandre og fortsatt må dere ha lykke til med den indre og yttre reisen.
Skal prøve å få lest mer av bloggen deres.
regn, vind og arbeide her i Haugesund. Blir vel en reise på meg og kanskje engang..av litt omfang mener jeg. Inspirerende og lese om deres opplevelser og å se deres bilder.
jastein@getmail.no

Hilsen Jostein :-)